HTML

Felszerelés

2013.08.25. 21:02 | BlendeR Sándor | Szólj hozzá!

photo0310_1377457224.jpg_1248x608

Milyen fényképezőgéppel kezdjünk neki a fotós hobbinak? Sokan rögtön rávágnak valami jól ismert nevet és egy jó drága típust, ezzel a fotográfiát egy mocskosul drága hobbivá téve. Valójában egy 150 dolláros fényépezőgép is képes már olyan mindőségű képet készíteni (megfelelő kezekben) mint egy tízszer vagy még többször drágább félprofi vagy professzionális gép. A képeket a FOTÓS csinálja, a fényképezőgép csupán eszköz a számára. Mint az írónak az írógép, a zongoristának a zongora.

A látvány építészei kell, hogy legyünk, akik bármelyik fényképezőgép adottságait képesek teljesen mértékben kihasználni. Képeik látványosak, megfogják a nézőt azért, mert alkotás közben elszakadnak a materiális világtól és nem azt nézik, hogy mivel alkotnak, hanem azt, hogy mit és hogyan. (A fent látható kép mobiltelefonnal készült. - akit érdekel: Samsung GT-B7722-vel)

A jövő héten indul a fotós felzárkóztató gyorstalpaló, a mostaninál kicsit hosszabb postokkal. A követéséhez elég egy olyan fényképezőgép, legyen az filmes vagy digitális, amelyiknek van kézi beállítása is. M mód a fényképezőgépek java részén. A tobbi post követéséhez sincs szükség másra.

Jó fényt!

Címkék: bevezető

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr935473682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása